Kontakt centar: +387 (35) 272-626 - Email: nubtz@bih.net.ba

 • Slide 1

  Biblioteka nosi ime književnika i bivšeg direktora Derviša Sušića.

 • Slide 2

  Biblioteka je član Saveza balkanskih biblioteka BLU.

 • Slide 3

  Biblioteka nosi ime književnika i bivšeg direktora Derviša Sušića.

 • Slide 4

  Članovi biblioteke mogu korisiti internet.

 • Slide 5

  Kod nas možete pretraživati EBSCO bazu podataka.

 • Slide 6

  Američki kutak raspolaže sa 160 m2 savremeno uređenog prostora i ručno izrađenim policama sa 3.000. knjiga, kao i časopisima, multimedijalnim enciklopedijama...

 • Slide 7

  U Biblioteci postoje Američki kutak, Austrijska, Iranska i Turska Biblioteka sa stotinama knjiga, časopisa, enciklopedia, DVD i CD...

image4Narodna i univerzitetska biblioteka "Derviš Sušić" Tuzla nastoji da obnovi saradnju sa ostalim bosanskohercegovačkim Bibliotekama na planu međubibliotečke posudbe kako bi omogućila svojim korisnicima pristup građi koju sama ne posjeduje.

Vrsta građe koja je obuhvaćena međubibliotečkom posudbom, kao i uvjeti pod kojima članovi NUB Tuzla mogu koristiti ovu uslugu, određena je pojedinačnim dogovorima naše biblioteke sa ostalim Bibliotekama u bosanskohercegovačkoj mreži.

U pravilu, knjige iz fondova drugih Biblioteka posuđuju se na period od jednoga mjeseca, koriste se isključivo u prostoru Biblioteke (Opšta čitaonica), a korisnik je dužan da pokrije troškove poštarine. Ukoliko se iz druge Biblioteke može obezbijediti isključivo fotokopija dokumenta (npr. članak iz časopisa, dijelovi knjige koju posudilac posjeduje samo u jednom primjerku i sl.), korisnik pokriva troškove kopiranja i poštarine a dobijenom kopijom raspolaže kao njen vlasnik.

Usluga međubibliotečke posudbe može se dobiti u okviru Službe za rad sa korisnicima, svakim radnim danom od 11 do 15 sati.

Kontakt osoba: Muhterema Halilović

O nama

slika za footer

Od osnivanja, 1946. godine, Narodna biblioteka Tuzla uspješno obavlja zadatke nosioca razvoja bibliotečke djelatnosti na tuzlanskom području, djelujući u funkciji općeg obrazovanja, informiranja i zadovoljavanja kulturnih potreba stanovništva.

Kontakt informacije

Ul. Mihajla i Živka Crnogorčevića 7,
75 000 Tuzla,
Bosna i Hercegovina

Centrala: +387 (35) 272-626

Direktor: +387 (35) 266-343

Tehnički sekretar: +387 (35) 252-644

Fax: +387 (35) 273-190

Radno vrijeme: Pon. - Pet.: 08 - 19 (rad sa korisnicima);
Subota i Nedjelja: Zatvoreno.