Kontakt centar: +387 (35) 272-626 - Email: nubtz@bih.net.ba

 • Slide 1

  Biblioteka nosi ime književnika i bivšeg direktora Derviša Sušića.

 • Slide 2

  Biblioteka je član Saveza balkanskih biblioteka BLU.

 • Slide 3

  Biblioteka nosi ime književnika i bivšeg direktora Derviša Sušića.

 • Slide 4

  Članovi biblioteke mogu korisiti internet.

 • Slide 5

  Kod nas možete pretraživati EBSCO bazu podataka.

 • Slide 6

  Američki kutak raspolaže sa 160 m2 savremeno uređenog prostora i ručno izrađenim policama sa 3.000. knjiga, kao i časopisima, multimedijalnim enciklopedijama...

 • Slide 7

  U Biblioteci postoje Američki kutak, Austrijska, Iranska i Turska Biblioteka sa stotinama knjiga, časopisa, enciklopedia, DVD i CD...

Informacioni centar

Glavni punkt Službe za rad sa korisnicima je Informacioni centar Biblioteke, a opremeljen je računarima za korisnike i zaposlenike Biblioteke.

Više

Posudba

Centralno posudbeno odjeljenje, odjeljenje za djecu sa čitaonicom, odjeljenje knjige na stranim jezicima (strane zbirke).

Više

Baze podataka

U Biblioteci možete pretraživati EBSCOhost® * baze podataka (referensne bibliografske i ful-tekst baze podataka iz raznih naučnih oblasti).

Više

Derviš Sušić

.

DSC05194U Narodnoj i univerzitetskoj biblioteci „Derviš Sušić" Tuzla sinoć je upriličeno književno veče i otvaranje izložbe fotografija „More ljubavi" pjesnikinje i photo – art umjetnice Barbare Bračun iz Zagreba. Sve prisutne ispred Biblioteke pozdravila je Muhterema Halilović, rukovoditeljica Službe za rad sa korisnicima, nakon čega je riječ prepustila Barbari Bračun koja je zvanično otvorila ovo književno veče i izložbu fotografija „More ljubavi".


- Čast mi je i zadovoljstvo družiti se večeras sa vama. Drago mi je da sam došla u vaš grad i u vašu Biblioteku. Svaka zemlja, svaki grad me iznova ispuni emocijama i to preslikavam u svom pjesničkom radu „Plešem ljubav" i fotografijama „More ljubavi". U ljubavi pronalazim svoj smisao, svoj put, ja sam „doplesala svoju ljubav" do vas, bile su riječi Barbare Bračun.

U programu, uz gošću, učestvovali su Grupa Lucido – Majda Zukić, Branislav Lukić Luka, Denis Dugonjić, Mario Bosanac Vranješ, Nihad Mešić River te moderatorica Sanja Dukić, koji su predstavili ovu uglednu gošću i njeno djelo. U opuštenoj i emotivnoj atmosferi ljubitelje pisane riječi i umjetnosti počastio je gospodin Edin Maglić pjesmom uz zvuke gitare.

 

DSC05199

O nama

slika za footer

Od osnivanja, 1946. godine, Narodna biblioteka Tuzla uspješno obavlja zadatke nosioca razvoja bibliotečke djelatnosti na tuzlanskom području, djelujući u funkciji općeg obrazovanja, informiranja i zadovoljavanja kulturnih potreba stanovništva.

Kontakt informacije

Ul. Mihajla i Živka Crnogorčevića 7,
75 000 Tuzla,
Bosna i Hercegovina

Centrala: +387 (35) 272-626

Direktor: +387 (35) 266-343

Tehnički sekretar: +387 (35) 252-644

Fax: +387 (35) 273-190

Radno vrijeme: Pon. - Pet.: 08 - 19 (rad sa korisnicima);
Subota i Nedjelja: Zatvoreno.