Kontakt centar: +387 (35) 272-626 - Email: nubtz@bih.net.ba

 • Slide 1

  Biblioteka nosi ime književnika i bivšeg direktora Derviša Sušića.

 • Slide 2

  Biblioteka je član Saveza balkanskih biblioteka BLU.

 • Slide 3

  Biblioteka nosi ime književnika i bivšeg direktora Derviša Sušića.

 • Slide 4

  Članovi biblioteke mogu korisiti internet.

 • Slide 5

  Kod nas možete pretraživati EBSCO bazu podataka.

 • Slide 6

  Američki kutak raspolaže sa 160 m2 savremeno uređenog prostora i ručno izrađenim policama sa 3.000. knjiga, kao i časopisima, multimedijalnim enciklopedijama...

 • Slide 7

  U Biblioteci postoje Američki kutak, Austrijska, Iranska i Turska Biblioteka sa stotinama knjiga, časopisa, enciklopedia, DVD i CD...

Informacioni centar

Glavni punkt Službe za rad sa korisnicima je Informacioni centar Biblioteke, a opremeljen je računarima za korisnike i zaposlenike Biblioteke.

Više

Posudba

Centralno posudbeno odjeljenje, odjeljenje za djecu sa čitaonicom, odjeljenje knjige na stranim jezicima (strane zbirke).

Više

Baze podataka

U Biblioteci možete pretraživati EBSCOhost® * baze podataka (referensne bibliografske i ful-tekst baze podataka iz raznih naučnih oblasti).

Više

Derviš Sušić

.

109817492 1252174495129906 8040985298310192930 nU saradnji Narodne i univerzitetske biblioteke „Derviš Sušić“ Tuzla i projekta "Let's Do It“ Tuzla danas je održana akcija uređenja zelenih površina koje se nalaze pored Biblioteke.

Volonteri projekta "Let's Do It“ Tuzla skupa sa zaposlenicima Biblioteke očistili su dvorište, zasadili cvijeće i realizirali druge radove vezane za uljepšavanje zelenih površina.

Svoj doprinos ovoj aktivnosti također su dali zaposlenici JKP Komunalac RJ Parkovi na čelu sa Majdom Sejdinović, ing.poljoprivrede, Kemal Šarac dipl.ing rud., direktor Tuzla kvarc i Vrtni centar Horting Tuzla.

Direktorica Biblioteke Mirna Trifković, zahvalila se svima koji su podržali ovu akciju, a posebno volonterima projekta "Let's Do It Tuzla“ koji su pomogli zaposlenicima urediti zelene površine oko biblioteke i time uljepšali njen izgled.

 • Raduje nas podrška koju smo dobili kada smo se odlučili urediti vanjski prostor oko Biblioteke. Mi nastojimo jednom godišnje organizirati akcije sadnje novog cvijeća i našim uposlenicima uvijek se priključe mladi volonteri koji podržavaju ovakve vrste akcija, kazala je Trifković.

Adnan Imamović izvršni koordinator projekta „Let's do it Tuzla“ ističe da se članovi organizacionog odbora projekta „Let's do it Tuzla“ uvijek rado odazivaju na pozive za realizaciju ovakvih i sličnih aktivnosti, a koje su u svrhu poboljšanja uvjeta življenja u našoj zajednici.

 • Mladi našeg projekta bili su ponovno snaga koja je uspješno oplemenila područje oko jedne izuzetno važne i relevantne javne ustanove. Također, zahvaljujemo se Narodnoj i univerzitetskoj biblioteci „Derviš Sušić“ Tuzla na prepoznavanju našeg dugogodišnjeg zalaganja za grad, kazao je Adnan Imamović, izvršni koordinator projekta „Let's do it Tuzla“.

{gallery}stories/sadrzaj/2020/20200717{/gallery}

O nama

slika za footer

Od osnivanja, 1946. godine, Narodna biblioteka Tuzla uspješno obavlja zadatke nosioca razvoja bibliotečke djelatnosti na tuzlanskom području, djelujući u funkciji općeg obrazovanja, informiranja i zadovoljavanja kulturnih potreba stanovništva.

Kontakt informacije

Ul. Mihajla i Živka Crnogorčevića 7,
75 000 Tuzla,
Bosna i Hercegovina

Centrala: +387 (35) 272-626

Direktor: +387 (35) 266-343

Tehnički sekretar: +387 (35) 252-644

Fax: +387 (35) 273-190

Radno vrijeme: Pon. - Pet.: 08 - 18 (rad sa korisnicima);
Subota i Nedjelja: Zatvoreno.