Kontakt centar: +387 (35) 272-626 - Email: nubtz@bih.net.ba

 • Slide 1

  Biblioteka nosi ime književnika i bivšeg direktora Derviša Sušića.

 • Slide 2

  Biblioteka je član Saveza balkanskih biblioteka BLU.

 • Slide 3

  Biblioteka nosi ime književnika i bivšeg direktora Derviša Sušića.

 • Slide 4

  Članovi biblioteke mogu korisiti internet.

 • Slide 5

  Kod nas možete pretraživati EBSCO bazu podataka.

 • Slide 6

  Američki kutak raspolaže sa 160 m2 savremeno uređenog prostora i ručno izrađenim policama sa 3.000. knjiga, kao i časopisima, multimedijalnim enciklopedijama...

 • Slide 7

  U Biblioteci postoje Američki kutak, Austrijska, Iranska i Turska Biblioteka sa stotinama knjiga, časopisa, enciklopedia, DVD i CD...

Informacioni centar

Glavni punkt Službe za rad sa korisnicima je Informacioni centar Biblioteke, a opremeljen je računarima za korisnike i zaposlenike Biblioteke.

Više

Posudba

Centralno posudbeno odjeljenje, odjeljenje za djecu sa čitaonicom, odjeljenje knjige na stranim jezicima (strane zbirke).

Više

Baze podataka

U Biblioteci možete pretraživati EBSCOhost® * baze podataka (referensne bibliografske i ful-tekst baze podataka iz raznih naučnih oblasti).

Više

Derviš Sušić

.

73021836 1022872941393397 4052718096689922048 nDanas je u Biblioteci “Derviš Sušić” Tuzla održana promocija zbirke poezije i bajki "Riječi moga srca" Elme Jusić. Ovo je peta po redu promocija ove zbirke Elme Jusić, inače učenice VIII razreda OŠ "Humci", Čelić.

Do sada je ova vrijedna učenica, mlada pjesnikinja i pripovjedačica imala promocije svoje zbirke u matičnoj školi, Domu kulture Brčko, PŠ Šibošnica i Gradskoj biblioteci Čelić. Ovoga puta promocija je organizovana zahvaljujući saradnji Narodne i univerzitetske biblioteke “Derviš Sušić” Tuzla, Jasminke Hadžić, prof. bosanskoga jezika i književnosti i OŠ "Centar" Tuzla.

Amela Galešić, zaposlenica Biblioteke u ime zaposlenih i menadžmenta ove ustanove, čestitala je mladoj autorici na ovom značajnom književnom poduhvatu poželivši joj još mnogo promocija i napisanih knjiga u kojima će uživati ljubitelji poezije.

Učenici OŠ “Centar” iz Tuzle imali su čast uzeti direktno učešće u realizaciji ovoga književnoga susreta. To su moderator: Haris Ahmetović; tekstove pjesama i bajki su interpretirali učenici: Gabriela Spahić, Ibrahim Smajić i Iris Altumbabić, Mersad Mulić, Lejla Jahić, Sezen Kunosić, i Merjem Dautović, dok su Iman Rustemović i Bakir Delić tonovima svoje violine, odnosno gitare pravili intermeca između izlaganja promotora: Ise Balkana, prof. razredne nastave i pisca, i Jasminke Hadžić, recenzentice i lektorice ovoga Elminog prvijenca. U završnom dijelu promocije, kako sama autorica Jusić, tako i učenici OŠ"Centra" u podužem razgovoru iskazali su pravu istinsku zainteresovanost za put nastanka književnih djela. U razgovoru protkanom pitanjima i odgovorima zorno se dalo zaključiti da su, kako publika, tako i autorica i aktivni prezentatori uživali u ovom književnom druženju.

O nama

slika za footer

Od osnivanja, 1946. godine, Narodna biblioteka Tuzla uspješno obavlja zadatke nosioca razvoja bibliotečke djelatnosti na tuzlanskom području, djelujući u funkciji općeg obrazovanja, informiranja i zadovoljavanja kulturnih potreba stanovništva.

Kontakt informacije

Ul. Mihajla i Živka Crnogorčevića 7,
75 000 Tuzla,
Bosna i Hercegovina

Centrala: +387 (35) 272-626

Direktor: +387 (35) 266-343

Tehnički sekretar: +387 (35) 252-644

Fax: +387 (35) 273-190

Radno vrijeme: Pon. - Pet.: 08 - 18 (rad sa korisnicima);
Subota i Nedjelja: Zatvoreno.