Kontakt centar: +387 (35) 272-626 - Email: nubtz@bih.net.ba

 • Slide 1

  Biblioteka nosi ime književnika i bivšeg direktora Derviša Sušića.

 • Slide 2

  Biblioteka je član Saveza balkanskih biblioteka BLU.

 • Slide 3

  Biblioteka nosi ime književnika i bivšeg direktora Derviša Sušića.

 • Slide 4

  Članovi biblioteke mogu korisiti internet.

 • Slide 5

  Kod nas možete pretraživati EBSCO bazu podataka.

 • Slide 6

  Američki kutak raspolaže sa 160 m2 savremeno uređenog prostora i ručno izrađenim policama sa 3.000. knjiga, kao i časopisima, multimedijalnim enciklopedijama...

 • Slide 7

  U Biblioteci postoje Američki kutak, Austrijska, Iranska i Turska Biblioteka sa stotinama knjiga, časopisa, enciklopedia, DVD i CD...

Informacioni centar

Glavni punkt Službe za rad sa korisnicima je Informacioni centar Biblioteke, a opremeljen je računarima za korisnike i zaposlenike Biblioteke.

Više

Posudba

Centralno posudbeno odjeljenje, odjeljenje za djecu sa čitaonicom, odjeljenje knjige na stranim jezicima (strane zbirke).

Više

Baze podataka

U Biblioteci možete pretraživati EBSCOhost® * baze podataka (referensne bibliografske i ful-tekst baze podataka iz raznih naučnih oblasti).

Više

Derviš Sušić

.

miro 1U Biblioteci "Derviš Sušić" Tuzla održana je promocija knjige Priručnik za homo sapiensa, Evolucija ljudskog karaktera propraćena zanimljivim predavanjem o tome kako se izboriti sa samim sobom.

Knjiga Priručnik za homo sapiensa je psihološka studija koju svaki čovjek može razumjeti i što je najvažnije, prepoznati se u njoj.

Predstavlja zanimljiv spoj praktične psihologije, jedinstvenog balkanskog humora, rokenrol poezije i maštovito uklopljenih ilustracija uz stotine citata najvećih mislilaca ljudske povijesti.

Autor knjige Miro Skorup više od dvije decenije proučava i podučava psihologiju, socijologiju i duhovnu znanost Istoka i Zapada ističući njihovu suštinsku unitarnost.

Proteklih 25 godina autor je posvetio proučavanju psihologije i sociologije Istoka i Zapada u nastojanju da objedinim njihovu suštinsku unitarnost.
Knjiga Priručnik za homo sapiensa je nastala kao rezultat mojih brojnih predavanja iz pomenutih oblasti. Najveći doprinos ovog djela je prilagođenost predstavljenog znanja svim profilima ljudi, od prosječno obrazovanog čovjeka do akademika.

Knjiga je edukativno-psihološkog karaktera, napisana na vrlo zabavan način i prožeta prepoznatljivim domaćim humorom kako bi čitaoci lakše apsorbovali samu poruku ovog djela. Ovaj Priručnik je praktičan vodič za razvoj čovjekovog karaktera kojem se danas ne pridaje dovoljno važnosti, a što je u biti izvor svih naših ostalih problema. Gotovo sve iznesene teze i teme potkrijepljene su sa oko tri stotine citata najvećih mislilaca ljudske povijesti, a ilustracije je bravurozno odradio Dejan Slavuljica.

O nama

slika za footer

Od osnivanja, 1946. godine, Narodna biblioteka Tuzla uspješno obavlja zadatke nosioca razvoja bibliotečke djelatnosti na tuzlanskom području, djelujući u funkciji općeg obrazovanja, informiranja i zadovoljavanja kulturnih potreba stanovništva.

Kontakt informacije

Ul. Mihajla i Živka Crnogorčevića 7,
75 000 Tuzla,
Bosna i Hercegovina

Centrala: +387 (35) 272-626

Direktor: +387 (35) 266-343

Tehnički sekretar: +387 (35) 252-644

Fax: +387 (35) 273-190

Radno vrijeme: Pon. - Pet.: 08 - 18 (rad sa korisnicima);
Subota i Nedjelja: Zatvoreno.