Kontakt centar: +387 (35) 272-626 - Email: nubtz@bih.net.ba

 • Slide 1

  Biblioteka nosi ime književnika i bivšeg direktora Derviša Sušića.

 • Slide 2

  Biblioteka je član Saveza balkanskih biblioteka BLU.

 • Slide 3

  Biblioteka nosi ime književnika i bivšeg direktora Derviša Sušića.

 • Slide 4

  Članovi biblioteke mogu korisiti internet.

 • Slide 5

  Kod nas možete pretraživati EBSCO bazu podataka.

 • Slide 6

  Američki kutak raspolaže sa 160 m2 savremeno uređenog prostora i ručno izrađenim policama sa 3.000. knjiga, kao i časopisima, multimedijalnim enciklopedijama...

 • Slide 7

  U Biblioteci postoje Američki kutak, Austrijska, Iranska i Turska Biblioteka sa stotinama knjiga, časopisa, enciklopedia, DVD i CD...

Informacioni centar

Glavni punkt Službe za rad sa korisnicima je Informacioni centar Biblioteke, a opremeljen je računarima za korisnike i zaposlenike Biblioteke.

Više

Posudba

Centralno posudbeno odjeljenje, odjeljenje za djecu sa čitaonicom, odjeljenje knjige na stranim jezicima (strane zbirke).

Više

Baze podataka

U Biblioteci možete pretraživati EBSCOhost® * baze podataka (referensne bibliografske i ful-tekst baze podataka iz raznih naučnih oblasti).

Više

Derviš Sušić

.

DSC 0932Narodna i univerzitetska biblioteka “Derviš Sušić”, sinoć je bila domaćin promociji petnaeste po redu knjige Mirsada Mustafića. O knjizi “Ponesi izgubljenu ljubav” su govorili: prof.dr. Adib Đozić, dr. Izet Šabotić i mr. Alija Mrkonjić. Između obraćanja promotora, dijelove knjige je čitala učenica Srednje ekonomsko-trgovinske škole u Tuzli.

Autor se i ovom knjigom vraća svojoj rodnoj Srebrenici. U ulozi naratora pojavljuje se novinar i pisac Mersudin. On je unutrašnji poriv i dug prema vlastitom narodu i Bosni, a i motiv – vodilja prežvljavanja iz srebreničkog grotla književnika Mersudina. On uvezuje događaje i sudbinu istinitih likova ove izvanredne knjige. Njegova književna riječ je bolan krik protiv onih koji su ravnodušno sa distance gledali nestanak jednog nenaoružanog i miroljubivog naroda. – riječi su recenzenta Huseina Tokića.

Mirsad Mustafić je član Društva pisaca Tuzlanskog kantona. Njegov književni rad je višestruko nagrađivan, a neka djela doživjela su više izdanja. Velika posjećenost ove promocije govori o pozivitnoj recepciji njegovih djela.

O nama

slika za footer

Od osnivanja, 1946. godine, Narodna biblioteka Tuzla uspješno obavlja zadatke nosioca razvoja bibliotečke djelatnosti na tuzlanskom području, djelujući u funkciji općeg obrazovanja, informiranja i zadovoljavanja kulturnih potreba stanovništva.

Kontakt informacije

Ul. Mihajla i Živka Crnogorčevića 7,
75 000 Tuzla,
Bosna i Hercegovina

Centrala: +387 (35) 272-626

Direktor: +387 (35) 266-343

Tehnički sekretar: +387 (35) 252-644

Fax: +387 (35) 273-190

Radno vrijeme: Pon. - Pet.: 08 - 18 (rad sa korisnicima);
Subota i Nedjelja: Zatvoreno.