Kontakt centar: +387 (35) 272-626 - Email: nubtz@bih.net.ba

 • Slide 1

  Biblioteka nosi ime književnika i bivšeg direktora Derviša Sušića.

 • Slide 2

  Biblioteka je član Saveza balkanskih biblioteka BLU.

 • Slide 3

  Biblioteka nosi ime književnika i bivšeg direktora Derviša Sušića.

 • Slide 4

  Članovi biblioteke mogu korisiti internet.

 • Slide 5

  Kod nas možete pretraživati EBSCO bazu podataka.

 • Slide 6

  Američki kutak raspolaže sa 160 m2 savremeno uređenog prostora i ručno izrađenim policama sa 3.000. knjiga, kao i časopisima, multimedijalnim enciklopedijama...

 • Slide 7

  U Biblioteci postoje Američki kutak, Austrijska, Iranska i Turska Biblioteka sa stotinama knjiga, časopisa, enciklopedia, DVD i CD...

Informacioni centar

Glavni punkt Službe za rad sa korisnicima je Informacioni centar Biblioteke, a opremeljen je računarima za korisnike i zaposlenike Biblioteke.

Više

Posudba

Centralno posudbeno odjeljenje, odjeljenje za djecu sa čitaonicom, odjeljenje knjige na stranim jezicima (strane zbirke).

Više

Baze podataka

U Biblioteci možete pretraživati EBSCOhost® * baze podataka (referensne bibliografske i ful-tekst baze podataka iz raznih naučnih oblasti).

Više

Derviš Sušić

.

DSC 0526 1

Povodom 21. marta, Svjetskog dana poezije, u prostorijama Narodne i univerzitetske biblioteke „Derviš Sušić“ Tuzla, održana je priredba sa učenicima osnovnih škola iz Tuzle. Učestvovale su OŠ „Jala“, OŠ „Tušanj“ i OŠ „Brčanska Malta“.

Učenici svih razreda osnovnih škola su imali zadatak da publiku provedu kroz poeziju omiljenih lektirnih djela, u druženju koje je nazvano „Vremeplov kroz lektiru“. Nastup su otvorili učenici starijih razreda Osnovne škole „Tušanj“, sa svojim nastavnicama Almedinom Ademović i Erminom Radončić, a nastup je pratila i muzička podloga. Program je nastavljen sa vedrim stihovima koje su nam izrecitovali učenici IV a OŠ „Jala“, sa nastavnicom Amirom Salković. Nakon toga je slijedio niz tačaka, igrokaza i individualnih i grupnih nastupa učenika mlađih razreda Osnovne škole „Brčanska Malta“, koji su sve ovo spremili predvođeni sigurnom rukom nastavnice Zerine Dedajić.

Skoro dva sata je trajalo ovo prelijepo druženje kojim je obilježen Svjetski dan poezije, prvi u nizu datuma posvećenih knjizi i pisanju, koji će se ovog proljeća obilježiti u Narodnoj i univerzitetskoj biblioteci „Derviš Sušić“ Tuzla.

O nama

slika za footer

Od osnivanja, 1946. godine, Narodna biblioteka Tuzla uspješno obavlja zadatke nosioca razvoja bibliotečke djelatnosti na tuzlanskom području, djelujući u funkciji općeg obrazovanja, informiranja i zadovoljavanja kulturnih potreba stanovništva.

Kontakt informacije

Ul. Mihajla i Živka Crnogorčevića 7,
75 000 Tuzla,
Bosna i Hercegovina

Centrala: +387 (35) 272-626

Direktor: +387 (35) 266-343

Tehnički sekretar: +387 (35) 252-644

Fax: +387 (35) 273-190

Radno vrijeme: Pon. - Pet.: 08 - 18 (rad sa korisnicima);
Subota i Nedjelja: Zatvoreno.