Kontakt centar: +387 (35) 272-626 - Email: nubtz@bih.net.ba

 • Slide 1

  Biblioteka nosi ime književnika i bivšeg direktora Derviša Sušića.

 • Slide 2

  Biblioteka je član Saveza balkanskih biblioteka BLU.

 • Slide 3

  Biblioteka nosi ime književnika i bivšeg direktora Derviša Sušića.

 • Slide 4

  Članovi biblioteke mogu korisiti internet.

 • Slide 5

  Kod nas možete pretraživati EBSCO bazu podataka.

 • Slide 6

  Američki kutak raspolaže sa 160 m2 savremeno uređenog prostora i ručno izrađenim policama sa 3.000. knjiga, kao i časopisima, multimedijalnim enciklopedijama...

 • Slide 7

  U Biblioteci postoje Američki kutak, Austrijska, Iranska i Turska Biblioteka sa stotinama knjiga, časopisa, enciklopedia, DVD i CD...

Informacioni centar

Glavni punkt Službe za rad sa korisnicima je Informacioni centar Biblioteke, a opremeljen je računarima za korisnike i zaposlenike Biblioteke.

Više

Posudba

Centralno posudbeno odjeljenje, odjeljenje za djecu sa čitaonicom, odjeljenje knjige na stranim jezicima (strane zbirke).

Više

Baze podataka

U Biblioteci možete pretraživati EBSCOhost® * baze podataka (referensne bibliografske i ful-tekst baze podataka iz raznih naučnih oblasti).

Više

Derviš Sušić

.

DSC 0189„Turistički ringišpil“, treća knjiga Maje Rogan, visprene i zabavne autorice, promovisana je sinoć u Američkom kutku Narodne i univerzitetske biblioteke „Derviš Sušić“ Tuzla.

Maja Rogan je turistički je vodič na engleskom i italijanskom jeziku. Autorica je knjiga „Turistički vešeraj“ i „Turistički tartufi“. U knjigama na duhovit način opisuje zgode i nezgode na turističkim turama. Na osnovu njenih priča u 2018. godini uprizorena je pozorišna predstava, a u decembru te iste godine izašao je i prijevod njenih knjiga na engleski jezik pod nazivom Tourist carousel / Turistički ringišpil.

U svojoj rodnoj Tuzli predstavila je knjige i održala predavanje na temu „Zašto putovati“. Skoro dva sata je držala pažnju publike, nasmijavala i razgovarala sa prisutnima, čime je pokazala da je majstor svog zanata.

Njeni tekstovi izlaze u Turističkom magazinu, a svoja iskustva sa gostima iz cijelog svijeta vješto dijeli sa publikom. „Radoznalost i želja da se otputuje dalje od vlastitih predrasuda, dobra su polazna osnova za putovanje“, ističe Maja, koja je ovom prilikom dala smjernice za sticanje vrijednih putničkih iskustava i ukazala na prioritete pri putovanju.

Maja Rogan je u svoje knjige pretočila zgode i nezgode turista i svjetskih putnika. Sve priče su istinite, šaljive, zavodljive i poučne.

Na kraju promocije je najavila i novu knjigu i ponovni dolazak u našu Tuzlu.

O nama

slika za footer

Od osnivanja, 1946. godine, Narodna biblioteka Tuzla uspješno obavlja zadatke nosioca razvoja bibliotečke djelatnosti na tuzlanskom području, djelujući u funkciji općeg obrazovanja, informiranja i zadovoljavanja kulturnih potreba stanovništva.

Kontakt informacije

Ul. Mihajla i Živka Crnogorčevića 7,
75 000 Tuzla,
Bosna i Hercegovina

Centrala: +387 (35) 272-626

Direktor: +387 (35) 266-343

Tehnički sekretar: +387 (35) 252-644

Fax: +387 (35) 273-190

Radno vrijeme: Pon. - Pet.: 08 - 18 (rad sa korisnicima);
Subota i Nedjelja: Zatvoreno.