Kontakt centar: +387 (35) 272-626 - Email: nubtz@bih.net.ba

 • Slide 1

  Biblioteka nosi ime književnika i bivšeg direktora Derviša Sušića.

 • Slide 2

  Biblioteka je član Saveza balkanskih biblioteka BLU.

 • Slide 3

  Biblioteka nosi ime književnika i bivšeg direktora Derviša Sušića.

 • Slide 4

  Članovi biblioteke mogu korisiti internet.

 • Slide 5

  Kod nas možete pretraživati EBSCO bazu podataka.

 • Slide 6

  Američki kutak raspolaže sa 160 m2 savremeno uređenog prostora i ručno izrađenim policama sa 3.000. knjiga, kao i časopisima, multimedijalnim enciklopedijama...

 • Slide 7

  U Biblioteci postoje Američki kutak, Austrijska, Iranska i Turska Biblioteka sa stotinama knjiga, časopisa, enciklopedia, DVD i CD...

Informacioni centar

Glavni punkt Službe za rad sa korisnicima je Informacioni centar Biblioteke, a opremeljen je računarima za korisnike i zaposlenike Biblioteke.

Više

Posudba

Centralno posudbeno odjeljenje, odjeljenje za djecu sa čitaonicom, odjeljenje knjige na stranim jezicima (strane zbirke).

Više

Baze podataka

U Biblioteci možete pretraživati EBSCOhost® * baze podataka (referensne bibliografske i ful-tekst baze podataka iz raznih naučnih oblasti).

Više

Derviš Sušić

.

thumbnailDanas je Slavena Vojinović, ministrica za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona

primila predstavnice Narodne i univerzitetske biblioteke „Derviš Sušić Tuzla, Mirnu Trifković, direktoricu i Amelu Galešić, zaposlenicu, koje su prisustvovale Forumu predstavnika Unije biblioteka NR Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope od 19.-22. oktobra u Hangzhou (Kina).

Predstavnice biblioteke zahvalile su se ministrici na upućenom Pozivu za učešće u okvirom programu kulturne saradnje NR Kine i zemalja Centralne i istočne Evrope, u okviru kojeg je realiziran sam put i članstvo u Uniji biblioteka NR Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope.

Ministrica Vojinović ovom prilikom je istakla da je za jednu ustanovu kulture od velikog značaja učešće u projektima međunarodne saradnje i povezivanje sa drugim razvijenim bibliotekama, te da će Ministarstvo podržavati aktivnosti svih ustanova kulture koje rade na projektima koji se tiču afirmacije kulture.

Direktorica Biblioteke, Mirna Trifković, govorila je o tome koliko je važno za Narodnu i univerzitetsku biblioteku „Derviš Sušić“ Tuzla i njene korisnike što je ova ustanova postala članica Unije biblioteka NR Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope.

- Članstvo u Uniji značajano je jer omogućava saradnju svih zemalja članica kroz zajednički sistem dijeljenja bibliografskih podataka, usavršavanje stručnih lica zaposlenih u bibliotekama, različitim kursevima, te izgradnji digitalnih resursa inovativnih bibliotečkih usluga, razmjena književnosti itd, kazala je Trifković.

spajalica 300x135

Javne nabavke

 

 

Neke od naših usluga

Moguće je fotokopirati samo građu iz našeg fonda...
Knjige pojedinih zbirki, časopisi, novine, godišnjaci, adresari, priručnici...
U okviru Biblioteke formirano je Odjeljenje knjige na stranim jezicima...

Brojač posjeta

Danas 23

Jučer 29

Ove sedmice 23

Ovog mjeseca 752

Ukupno 673316

O nama

slika za footer

Od osnivanja, 1946. godine, Narodna biblioteka Tuzla uspješno obavlja zadatke nosioca razvoja bibliotečke djelatnosti na tuzlanskom području, djelujući u funkciji općeg obrazovanja, informiranja i zadovoljavanja kulturnih potreba stanovništva.

Kontakt informacije

Ul. Mihajla i Živka Crnogorčevića 7,
75 000 Tuzla,
Bosna i Hercegovina

Centrala: +387 (35) 272-626

Direktor: +387 (35) 266-343

Tehnički sekretar: +387 (35) 252-644

Fax: +387 (35) 273-190

Radno vrijeme: Pon. - Pet.: 08 - 18;
Prva subota u mjesecu: 09 - 15, ostale neradne;
Nedjelja: Zatvoreno.